Specialisaties

Ortheses

IMG_3706

Ortheses is een techniek die dient voor het ontlasten van diverse drukplekken door middel van siliconen hulpstukjes voor tussen en rondom de tenen.

De orthese kan toegepast worden bij:
– Een weke likdoorn tussen de tenen
– Drukontlasting bij een hamerteen
– Drukontlasting bij klauwtenen
– Likdoornvorming op de tenen/onder de teenkopjes
– Bescherming van de knok bij een hallux valgus/hallux rigidus
– Mortons neuralgie

Nagelbeugeltechniek

IMG_3699

Nagelbeugeltechniek kan worden toegepast bij ingegroeide nagels (bolle vorm) en sommige typen krulnagels. Het is de enige methode om de groei van de nagel te reguleren en de druk te verminderen. Bij een nagelbeugeltechniek wordt er een dun ijzerdraadje over de nagel geplaatst, deze zorgt ervoor dat de zijkant van de nagel uit de wal wordt getrokken zodat de nagel op de juiste manier verder kan groeien. De nagelbeugel groeit mee en kan na verloop van tijd evt. weer opnieuw geplaatst worden.

Teennagelcorrectie

IMG_3718

Wilde Pedique silver plus.
LCN Wilde- Pedique silver plus is een professioneel concept waarmee beschadigde teennagels gecorrigeerd of gerepareerd  kunnen worden en waarmee een blijvend en perfect resultaat nagestreefd wordt, bijvoorbeeld bij een gespleten nagel, stootnagel of dat er een hoekje af is. Door deze techniek hoeft u zich niet meer te schamen en kunt u met mooie nagels voor de dag komen.
Ook kunt u met deze geltechniek een Frenche pedicure doen. Dit is een mooie gel laag op de (mycose) nagels met een wit randje aan de nagelrand. De gel wordt onder een UV/led lamp uitgehard en blijven ongeveer 2 maanden zitten.

Antidruktechniek

IMG_3708

De antidruktechniek is bedoeld om drukplekken op of onder de voeten en/of tenen te ontlasten. Deze drukplekken kunnen verschillende oorzaken hebben. Ik kan op een professionele en verantwoorde wijze pijnpunten aan de voet ontlasten door middel van de vilttherapie.
Antidruk-techniek is een tijdelijke oplossing, bij aanhoudende klachten zou een orthese mogelijk een oplossing kunnen zijn

 

 

 

 

Contact
PediFit ambulant medisch pedicure
Karin van den Dolder

Ijsbaanweg 43
7557 XZ Hengelo

Telefoonnummer: 06-55147339
E-mail: info@pedifitpedicure.nl